dilluns, 28 de juliol del 2014

El correguspires de les Santes (Mataró)

Sortim a la premsa del Maresme!!
http://www.totmataro.cat/cultura/les-santes/item/30349-la-tarda-guillada-futur-garantit-per-la-nit-boja

La Tarda Guillada, futur garantit per la Nit Boja

Més de 5.000 persones segueixen els actes del 26 adaptats per nens i famílies, en una cita que celebra la seva tercera edició

Tarda Guillada
La rauxa del Desvetllament i el desenfreno de la Nit Boja van reproduir-se ahir a La Tarda Guillada. Més de 5000 persones, segons dades de l'Ajuntament, van repetir el circuit de la nit anterior, aquest cop amb els més petits, els futurs santeros i amants de la Festa Major de Les Santes.
Tarda Guillada
Famílies senceres van concentrar-se pels carrers del centre de Mataró per comptar fins a quinze amb els més menuts al ‘De Parranda’, enlluernats per una Família Robafaves frenètica que els guia per una melodia, el Bequetero, que la nit anterior ja havia fet retronar La Riera per 15.000 persones.

Convidada multitudinària

Els quatre gegants de la ciutat van fer la seva tradicional convidada a la plaça de Santa Anna acompanyats del grup 'Encara Farem Salat' i els nens van poder ballar durant una hora amb ells abans no van enfilar de nou La Riera cap a l'Ajuntament on els esperaven ja les figures de foc per arrencar el Correguspira.
Un Correguspira potent i lluminós, que va circular amb molta força i va ruixar de foc els més atrevits, ja fossin menuts o no tant. Pares, mares, nens i nenes tapats i ben equipats pel “correfoc dels petits”. El Dragalió i la Momeroteta van exercir d’amfitrions de les colles convidades: Diables Petits d’Altafulla, Drac Petit de Montornès, Dragonets de Sabadell i Diables infantils de la Llàntia. I van passejar-los pel centre perquè fessin espetegar ben fort els petards i il·luminessin els carrers.
Tarda Guillada
La Pujada Tabaladeta va portar, finalment, els petits cap al Nou Parc Central. Després de quatre hores ben intenses de parranda, música i molt foc, molts encara van tenir força per ballar sota l’aigua les cançons del moment, tot pensat pels gustos i intensitat dels petits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada