dimarts, 23 de juny del 2015

Jordi Cubillos i Nacho Benazet. "La sàtira a judici"

El dissabte 29 el Jordi Cubillos, expert en cultura popular i folcklore i l’advocat Nacho Benazet es van desplaçar a Altafulla per oferir-nos la xerrada “La sàtira judici” com a resultat de la reflexió entorn la demanda al Ball de Diables de Sitges colla Agrupació de Balls Populars i al seu Llucifer.

A la xerrada es va parlar sobre els límits en els versos dels balls parlats, fent al·lusió primer als límits que marca la llei, i després a sentències judicials que reflecteixen fets similars (en chirigotas i altres manifestacions lúdico- festives). És va posar de manifest que la sàtira és una figura teatral incorporada en la nostra cultura i això l’ha d’eximir de que sigui reprovable moralment i sobretot judicialment.

Unes vint-i-cinc persones ens van acompanyar en l’acte, entre ells els Diables de Creixell i un parell de representants de l’Ajuntament. Molt contents de com va anar i amb un agraïment especial als membres dels diables que hi van assistir i que amb els seus comentaris i aportacions van enriquir l’acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada